Lokal ekspertise du setter pris på

Med fokus på pålitelig, trygg og komfortabel transport siden 1971!

Kontakt oss

Vår historie

Longyearbyen Taxi ble etablert høsten 1971 av Charles Olsen. Han drev selskapet i mange år, helt til en av sjåførene Jan Arne Johansen overtok i ca. 1979/80. Han videreutviklet selskapet til Longyearbyen Buss og Taxi AS. Drosjer, busser og anleggsmaskiner var nå en del av selskapets tilbud.

Et engasjert lederskap

Jan Arne Johansen drev selskapet frem til 2003, da han solgte både Longyearbyen Buss og Taxi AS og anleggsmaskinfirmaet. Broren til Jan Arne, Martin Johansen, overtok selskapet i 2003 og beholdt navnet Longyearbyen Taxi AS. Martin var tidlig ute med å tenke på miljø og økonomi, og han kjøpte den første hybridtaxien i Longyearbyen, en Toyota Prius. Etter 500 tusen km kjøring ble den byttet ut med en ny, som fortsatt er i drift og vil være det i mange år fremover.

Kontinuitet og nye hender

Martin Johansen var en sentral del av selskapet til han pensjonerte seg vinteren 2022, som 70-åring. Han solgte deretter selskapet til Frank-Johnny Olsen. Frank-Johnny flyttet til Longyearbyen i 1997 og har en lang historie med arbeid i Store Norske, på linje med de tidligere eierne, blant annet Charles Olsen.

Med den oppdaterte historien og forankringen i Longyearbyen, fortsetter Longyearbyen Taxi AS å tilby pålitelig taxiservice for lokalbefolkningen og besøkende på Svalbard.

Filmen Orions belte kom i 1985, Longyearbyen Taxi var med der, så slagordet må vel være at firmaet ble startet så tidlig at det ikke er så mange som husker så langt tilbake, men Longyearbyen Taxi var her før Orions Belte.

Vårt samfunn

Som en lokal bedrift er vi stolte over å være en del av Longyearbyen-samfunnet. Vi er dedikerte til å gi tilbake til samfunnet som har støttet oss gjennom årene, og streber etter å gi en positiv innvirkning på livene til de som bor her.

Ikon - Taxi

Navn

Stilling

Telefon

Ikon - Taxi

Navn

Stilling

Telefon

Ikon - Taxi

Navn

Stilling

Telefon